Såmmarbrejk

Åtminstone ett dygn gör jag uppehåll i bloggandet nu. I det här vädret känns lilla goa datorhörnan med halogenlampan från helvetet (jag svär, den kan värma upp en hel lägenhet…) liite avlägsen. Jag ska dessutom till Skellefteå ikväll för att fira Medlefors Folkhögskolas 60-årsjubileum. Jag satt i styrelsen för skolan tills stroken kom och strulade till det. Och dessutom gick jag mitt livs viktigaste utbildning på en annan folkhögskola, Brunnsvik utanför Ludvika. Så jag gillar folkhögskoleidén, det kan man lugnt säga.

Måste säga att jag njöt lite igår kväll när GW tog heder och ära av Leif Silberski i Efterlyst på tv3. Jag har alltid haft en känsla av att det varit mest varmluftproducerande munväder han tillverkat och det bekräftade herr Persson. Titta på det om ni missade det. Det är en delikatess i det lilla formatet.

Njöt av att få bilen tvättad alldeles gratis gjorde jag också. Tack vare J:s lokalkännedom. Men var eller hur berättar jag inte! Alla Umeås 18-åringar med stajlade BMWar får vackert fortsätta tvätta nånannan stans. Ja, med undantag från de typ 4 678 som redan känner till det här.

Bilvård och bilfinnish kan ju ha olika dimensioner. En god vän som mycket troligt läser detta ägde en gång en Oldsmobile. Då jag slank in i garaget en dag visade han glatt hur kromade plåtar lagts in i hålen i rambalkarna. Du kunde alltså i princip ligga under bilen och spegla dig!

Medan andra goda vänner ägde en bil i många år utan att vare sig tvätta eller serva. Samtidigt som den gick tusentals mil fullastad och med gasen i botten på så dåliga vägar att dragkroken slog i backen så ofta att den nästan slipades av. Då var det nog tur att det satt en stjärna i nosen, en SAAB eller Opel hade knappast överlevt.

Lustigt nog gick den som en dröm ända tills en trött chaufför avverkade en grov björk på fyra meters höjd…

Tjoig Torsdag på er (kom inte på nåt annat…)

En kommentar

  1. Tribologen

    Brunnsvik det är där alla uttråkade sos hittar nya partners,det är ett stort jävla horhus tro mig,jag vet, jag är sjäjv drabbad.(Ja du hör ju bara namnet.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.