Ett glatt humör – jubileumstumör!!!

För någon vecka sedan berättade jag att jag skulle besöka tant doktorn. Orsaken sas vara att söka om sjukersättning 75%. Alltså det vi i forntiden, då saker fortfarande hette  det de var, kallades deltidspension.

Nu blev det inget sådant, i alla fall i verbal form, utan en förlängning av sjukskrivningen till 4 juli. Vilket är en passande dag för det var 4 juli 2006 jag opererades första gången på Sahlgrenska.

Jag tycker siffrorna från det ingreppet är smått fantastiska och det visar lite vad människan blivit kapabel at åstadkomma om hon tänjer på gränserna. Som jag fick det berättat var det ungefär så här: Tre team opererade i totalt 24 timmar. Det var planerat för 14 timmar men komplikationer tillstötte. Jag tappade 20 liter blod, d v s bytte blod ett antal gånger. Tack i enorma mängder till alla blodgivare. Men njurarna slutade i den vevan att fungera. Och det var väl då det blev lite spänt…

Blodsockret levde sitt eget liv, jag var i en komavärld som jag försökt beskriva en gång tidigare och som jag vaknade från i slutet av juli efter kanske 2-3 veckor.

Tack vare detta radikala ingrepp behövde jag varken cellgifter eller strålning. Ännu, ska tilläggas för för den här tumörtypen finns inga femårsgränser för friskförklaring, jag magnetröntgas var 6:e månad.

Jag undviker medvetet att skriva vad den heter, jag vill helt enkelt inte att ni, kära läsare, ska Googla. Det har jag själv gjort en gång och det var väl inte helt bra. En del saker är det bäst att man inte vet:)…En annan sak som det vore lika bra att ni är ovetande om men jag måste ändå nämna det, är att jag faktiskt hann träffa min skyddsängel. Det känns väldigt bra att ha en sådan, och jag hoppas att hennes fack tecknat ett riktigt dåligt avtal så hon jobbar jämt. Jag ska försöka beskriva det lite närmare senare. Vilket jag för övrigt gjort en gång för länge sedan.

Det här blev kanske lite upprepning av gamla fakta men håll till godo en onsdagmorgon. Nu blir det kanske lite lugnt. I morgon åker vi till Vilhelmina för att fira morsan. Varför? Tja, hon fyller 85 27:e, har namnsdag och så är det väl morsdag. Räcker det???

Turbulent Torsdag på er.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.