En bussig idé för glesa bygder

I helgen gick det en bra dokumentär om en familj som drev en butiksbuss-rörelse i skåne. Ja, i alla fall tror jag att den var bra. En stor del av dialogen framfördes på en väldigt speciell dialekt som var svååår att förstå. Och det säger jag som aldrig haft minsta problem med skånska men här var det jobbigt. Och visst är det en sorts diskriminering att om någon talar en antydan till  norrländsk dialekt så ska textas men inte här?

Anyhow, butiksbussidén återupplivade jag för flera år sedan. Och  visst borde det kunna fungera? Och tillföra enorma värden till glesbygden…

Jag måste reservera mig för att jag nu inte minns om stödnivån var verklig eller om jag bara beräknade. Och det handlar alltså om södra lappland. Men redan nu trängs utvecklingsmöjlighetern för det här konceptet i min strokedrabbade skalle…

Ide
Butiksbuss som rullar fem dagar i veckan. Bäsksele-Dalasjö- Latikberg- Järvsjö, Övre Vojmådalen, Doroteabyar utan affär samt Storumanbyar. En rutt varje dag i veckan.
 
Vinkel
Bassortiment  till att börja med men kan expandera. Handikappanpassad buss – många kunder är i behov av det.
 
Ekonomi
EU satsar på infrastruktur = 50 % stöd plus en slant från alla berörda  kommuner
 
Volvobuss = vi säljer reklamplats för det företaget och för lokala verksamheter.
 
Det var för övrigt jättetrevligt i Vilhelmina igår. Och jag hämtade fiskegrejorna. Så nu jäklar…Och jag håller tummarna för assistent Nicole som blev sjukskriven igår med ryggskott.
 
Fluffig Fredag på er…
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.