Sånt man kan fundera över

Tjena! Då var en helg fylld av party, håll igån, röj, you name it över. Ja inte för mig direkt. Jag och A smög över på tegssidan för att tjuvlyssna på rocken. Och det var vi för övrigt inte ensamma om. Allt från rollatorer till raggarbilar gled dit. Det var väl länge lite si och så med musikkunskaperna. Jag berättade för A att det förmodligen var låtar från Europes nya album eftersom vi inte kände igen några . En bättre initierad kunde berätta att det var Nocturnal Rites som spelade…

Ja, det var ju kul att äntligen få höra hur de lät. En annan lite kul grej är att de nu puffar för "Ensam mamma söker…". Och precis som ´vanligt är det tjejer vars utseende, utstrålning, livsföring, är av den digniteten att de i princip bara behöver gå ut till brevlådan för att en lång kö intresserade grabbar ska bildas. Förresten exakt samma fenomen som de flesta kontaktförmedlingar som annonserar. De modeller de använder behöver i verkligheten inte ens fundera över partnersökande i en värld som vår , där yta är allt.

Men jag vet att det handlar om att göra bra, snygg tv, och där har den slitna, arbetslösa 45-åringen med två problembarn inget att göra, för där finns hon inte.

Jag och en annan assistent som ännu inte fyllt 20 satt och tittade på tv en kväll. Det dök upp en Cheva 58 i bild och jag sa lite pedagogiskt: "Den där bilen är lika gammal som jag".

Min assistent var i andra tankar och reflekterade:"Hm…är det verkligen möjligt att hålla igång så jäkla gamla bilar?"

Och nu gäller det att hålla igång inte bara bilar utan gammkroppen. La ihop mina pensioner igår och kom fram till att jag har 2 419 000 i pensionsrätter vilket väl är hyggligt. Men då ska man ju leva fram dit också. Bästa blåsningen vore väl om man trillade av pinn strax före och stålarna går in i systemet outnyttjade. För det är väl det som händer? Generationsvinst kallas det när pengarna sprids till övriga jämnåriga som fortfarande lever men jag vet inte alls om det tillämpas i det här systemet.

Tack vare att vi var ute på stan slapp jag i alla fall skämmas över att jag sitter och plitar på sommarkrysset. Och ringer in,dessutom, för dyra pengar. Nej, i sommar ska jag spara pengar på att inte vara med.

Nej, nu väntar en Mustig Måndag på oss…

En kommentar

  1. Katarina A

    Kommentaren från den unga assistenten gjorde min dag, skrattar fortfarande faktiskt 😀
    Underbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.