Morgonmix

Äntligen har det blivit en offentlig fråga, den om hur dålig handikappanpassningen på Hotell Björken är. I november 2006 flyttade jag dit och skulle komma att bo där ett halvår. En fin anläggning med bra personal och god mat. Men du kunde lätt sätta ihop en lång lista med problem runt det som kallades handikapprum, som de uppmärksammat nu.Men jag skulle vilja tillägga att det är lite hål i huvudet med handikapprum på andra plan än bottenplan. Jag bodde på sjätte våningen och det kändes obra när brandlarmet gick…Det är bara att konstatera – ägarna skiter i ditt eventuella handikapp bara de får fett betalt.

En person i min omgivning sökte Försäkringskassan i ett ärende igår. Från morgon till kväll. Cirka 30 gånger. Men beskedet var det samma varje gång: "Hej, vi struntar totalt i dig, du är ju bara människa och har nog all tid i världen att försöka. Vi har en så underdimensionerad organisation att du kan få försöka hundra gånger men inte få svar. Hejdå, fortsätt ringa tills du somnar…" Nej, så sa telefonsvararen inte men innebörden var exakt den. " Tänk om man ändå blev placerad i kö", sa min tålmodiga vän längtansfullt. Det är skandalöst, säger jag. Och ändå är det bara en sida av myntet. Både min ringande vän och jag själv har bra erfarenheter av Försäkringskassan, med bra och engagerade handläggare. Då är det väl ännu tråkigare att en sån här grej får fläcka bilden?

Sedan kan jag berätta att jag bara väntar på att kungen ska ringa. Så sent om igår påstods det i tv att han hade en Buick -67. Och Ulf Nilsson påstod i en bok att det var en Cadillac. Oinitierat skitprat! Han har en Pontiac GTO -67! Och det råkar vara så att jag har en ny "Trunk separator", en pappskiva som skiljer bagage från cupé,  liggande som passar till den.Så när han känner att han vill köpa en ny till sin kärra är det bara att ringa:)…

Till sist läste jag på nätet om sorselekvinnan som trodde hon fått rätt mot Folksam. Men i sista stund valde jätten att överklaga och vann bland annat med hjälp av den avskyvärda företeelsen "förtroendeläkare", vilket de ju är i sin full rätt att göra. Men det är totalt omänskligt. Det hela blev bara ett "pricipiellt intressant ärende". Att en människas liv förstörs spelar ingen roll.

Tillfällig (den varar ju bara en dag…) Tisdag på er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.