Listigt eller hur?…

Listor är ibland tacksamma för oss bloggofiler. Dels får vi en chans att reflektera själva, dels ger vi andra en chans tycka till och kanske göra egna listor. Dessutom finns oändligt med listämnen. I detta fall handlar det om TV-serier jag av en eller annan anledning minns:

10. Bröderna Cartwright. En spillra från den tid då alla såg allt. Och njöt. Hoss var lätt fetlagd och såg med andra ord ut som en vanlig människa och blev därför lite av favorit.

9. High Chapparall. Ungefär samma sak men några år nyare. Ett nyväckt tjejintresse tillfredställdes av ett par snygga brudar, men det tokige kvinnotjusaren Manolito  var nog den man helst såg på.

8. Den märkliga serien vi minns för att ingen minns den. Svensk. Gick runt 1980. Flockar med mumlande människor i 1800-talskläder som drev runt på dimhöljda åkrar. Dialogen gav begreppet "mummel" en ny innebörd.

7. Kullamannen. Mumsig skrämsel i svart-vitt för tio-åringar. När hjältarnas koja hemsöktes en natt dog nästan den lille parveln Ingemar av skräck!

6. That 70s show. Kunde varit mina klasskompisar åldersmässigt. Laura Prepon och Mila Kunis. Kul dialog. Men har de sex eller drömmer de bara på tonårsvis om att ha sex? Det verkar variera mellan avsnitten…

5. En finsk deckare runt 1972. Minns den bara för att man flera gånger på sjungande finlandssvenska pratade om "Diskoteksjockey".

4. Dharma and Greg. Väldigt kul när alla samhällsklasser ska interagera. Och tjejen (Jenna Elfman?) är så charmig att tapeterna lossnar.

3. Nip/tuck. Blev av en slump smått beroende av denna läckra plastikkirurgserie där varje avsnitt överträffade det förra när det gällde absurda, men ibland ändå möjliga, intriger.

2. Dexter. Grymt bra om vad som ryms i en obducent med enorma barndomstrauman.

1,5 Burn Notice. Fräckt och jag gillar hur han hela tiden förklarar saker för oss tittare.

1. SOPRANOS. Ja, det är bara att lägga sig platt, precis som några tusen brudar i Tony Sopranos säng under serien. Persongalleri och intrig är delikata. "Woke up this morning, got myselfe a Sopranos DVD"…

5 kommentarer

  1. LOB

    Kullamannen är den läskigaste TV-serie som sänts någonsin, någonstans. Helt omöjligt att sova efteråt. Kråkguldet i samma genre var också bra men inte lika obehaglig. Undrar vad dagens barn skulle tycka om dessa program ?
    Angående Vilhelminabilar i andra trådar: Den gröna Skylarken med ”dyngrand” var väl en snygg bil ? Tyckte i alla fall vi som hängde på Texas-styret efter Volgsjövägen.
    / LOB

  2. Maria

    Om vi snackar tv-serier vi minns så måste nog Dallas få en rätt hög placering på min lista i alla fall. Åh så spännande det var..Och den ”första tvål operan” Soap, kommer ni ihåg den ?? Pappan, vad han nu hette, som trodde att han kunde göra sig osynlig..

  3. Katarina A

    Kul att blicka tillbaka! Själv har jag starka minnen från bla. Mot alla vindar, Törnfåglarna, Utvandrarna, Rötter, Floden blev mitt liv, Raskens, Farbror Frippes skafferi, Den osynlige mannen, Fem myror är fler än fyra elefanter, Svenska Sesam, Trazan och Banarne, Onedinlinjen osv, osv.
    Jag fick se precis vad jag ville på TV när jag var liten med påföljd att jag såg en hel del otäckt men också lysande. Den serie som jag främst tänker på, med avseende på det sistnämnda, är Jag, Claudius. Så otroligt bra den serien är! Har den på DVD, minsann!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.