Halvvägs

Ja, det var halva semestern. Man kan väl säga att jag i huvudsak samlat energi under de här dagarna. Lite småaktiviteter finns på listan framöver. Motormuseet i Vännäs är alltid trevligt att besöka. Och det finns även andra besöksmål i detta nordens Venedig (om ni minns den historien…). Ett motorcykelmuseeum  ska visst finnas på Umedalen och det är ju nära och bra. Och varför hämtade jag fiskegrejorna i Vilhelmina om jag inte hade tänkt använda dem? Det gäller bara att pricka in en assistent som gillar att hantera fisk. I alla fall i teorin, för jag lär ju inte få någon.  En grillning någon kväll? Why not, vi har en fin grillplats på gården. Men nu får man väl satsa all energi på att ligga på helspänn i ett låst hus med vassaste kniven mellan sina svettiga fingrar. Det var nämligen inbrott i ett garage alldeles i närheten för några dagar sedan. Den grova brottsligheten breder ut sig. Först stal dom en gokart 1971 från den här gården och nu detta. Var ska det sluta:).

Konstaterar åter hur otroligt olönsamt det är att välja att vara sjuk. Den friske får mer i plånboken vilket inte ska förnekas, det kände jag själv när jag jobbade 100 % men nu som 75 % sjukskriven får jag mindre och mindre att röra mig med. Det senaste är att den som utförsäkras tappar även lösningar som tecknats med försäkringsbolagen. En kula i kuvert som säkert kan sponsas så de blir portofria till alla som missas av de social skyddsnäten vore väl en ärligare lösning?…

Nej, nu ska vi inte leka bitterfittor (får man skriva så?). Var det inte i Zimbabwe genomsnittsåldern var 43 år? Vi har det ändå vääldigt bra i Sverige.

Megamysig Måndag, allihopa…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.