Morgonsvammel onsdag

Det finns inget vi kan göra åt det men visst blir man lite facinerad över att BP-chefen lyfter 130 miljoner då han nu lämnar jobbet. Visserligen hade han varit sååå duktig fram till den lilla oljemalören som framförallt ställde till det på ett irriterande sätt i golfen, seglingen och annat i hans privatliv om man får tro uttalanden.

Den tragiska olyckan utanför Piteå får mig att tänka på ett nummer av numera nedlagda SE. Det var från 50-talet och dödstalen i trafiken var totalt oacceptabla. Osäkra bilar, dåliga vägar och fri fart. En Porsche hade krockat med en mer vanlig bil och kvinnan i baksätet på sportbilen satt fastklämd. I tidningen visades bilder som tydligt visade just att hon brändes ihjäl, samtidigt som hela familjen namngavs (hon var svärmor) och det gavs en kortare beskrivning av deras liv.

I boken Årets Bild 1958 visas en bil som kraschat i 170 kilometer i timmen med tre unga i USA. Lite här och var i det förvridna vraket tittar ett blodigt ansikte mot tittaren och man förstår att tiden nog var ute för de tre grabbarna. Den bilden användes då i körkortsutbildningen.

Då jag jobbade på tidning inträffade det ibland en olycka. Men man lärde sig snabbt att inte gå allt för nära.  Dels gick ju de bilderna inte att publicera, dels var det absolut inte värt dålig nattsömn en vecka bara för att få vara mitt i eländet. Man kan inte fatta hur en bilolycka eller annan olycka kan ställa till människokroppen…

Vart vill jag då med det här? Ja, kanske att vi fortsätter diskutera om "skrämselpropaganda", särskilt i trafiken, fungerar.Relativt sett är vår trafik fantastiskt trygg men ändå.

Ovishligt bra Onsdag trots det tunga ämnet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.