Lyckorecept och sånt

Klockan har ännu inte slagit och jag konstaterar att den första kaffeslurken redan konsumeras. Det är alltså precis som det ska vara i det här huset.

En stackars ryss dog vid något bastu VM igår. 110 grader i sex minuter räckte. Själv fattar jag överhuvudtaget inte varför någon sätter foten i en bastu. På den tiden mitt fack la kurser i Lycksele hade vi kursledare ofta en svit på hotellet där just bastu ingick. Och det är klart att jag provade. På max 80 grader eftersom jag har en tendens till andningssvårigheter om det blir varmare. Men innan jag ens hann börja svettas tröttnade jag och gick ut. Nej, jag tycker att den här lågtemperaturgrillningen bäst görs av en rejäl tjälknöl och placerar bastun i samma ogilla- kategori som surströmming, valkött, snålställda Ford-V8:or (de smattrar så fult), och Refreshments (låter som Svensson tror att rock and roll ska låta. Dock med undantag av den fantastiske pianisten Johan Blohm…).

Då det gäller det sistnämnda bandet är jag dock minst sagt kluven. Jag har ett flertal CD och ibland glimtar det till av svettig rock även hos Gävle-grabbarna.

Och själv kan jag bara spela Yatzy, bilstereo och oförstående, så jag ska väl vara tyst.

Musik och sång fyller för övrigt flera av mina vänner liv. Och visst verkar det som "sången ädla känslor föder", av allt att döma har de skitkul för att uttrycka det på vulgärsvenska. Själv har vag varit mest aktiv som textproducent till små revynummer.

När min grupp slutade på Vindelns hälsocenter till exempel gjorde jag en "quanta na mera"  med texten "Banta nå mera, vi ska int banta nå mera" och ett antal verser på det temat.

Däremot är jag helt oskyldig till att AC/DC:s Highway to hell av någon lokal förmåga som varit på väg att besöka Kjell Löfbom, sedermera känd som Kee Marcello, gjorde en text där raden "Halvvägs till Kjell, ja jag är halvvägs till Kjell" ingick.

Lyckorecept ja…vid min ålder handlar lycka uteslutande om pengar och positiva besked vid tumörkontroller om man inte har några barnbarn. Men hur mycket är lagom? För mycket så dränks du snabbt av nya vänner som liksom spontant råkar få kontakt med dig. För att inte tala om det motsatta (ja eller medsatta för den som har den läggningen…) könets förmåga att söka kontakt. En storvinnare berättade hur kvinnor i alla åldrar som han inte kände hade sökt hans sällskap. Jag menar de flesta vill väl att personligheten ska vara avgörande och här blir det precis tvärt om. Och jag är ju ett perfekt objekt som funktionshindrad – och med automatik förmodat lätt begåvningshandikappad  – singel.

Efter lång forskning har jag kommit fram till att 343 765 kr är precis lagom. En hel del men inte så mycket att det väcker habegär hos landets alla sol o vår-are.

Jag och B köpte två trisslotter igår. Det var nog tur att vi inte vann något;-)…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.