Stora motorer – och små

Hela eftermiddagen igår viktes för motormuseet i Vännäs. Det var vare sig första eller sista besöket. Inte minst därför att anläggningen fungerar bra för den som åker rullstol.

Långt ifrån allt hinns med på några timmar, men vi hade trevligt och jag fick lära mig något nytt om en av mina vänner. Att Lady X var smått passionerad älskare av råoljemotorer var en total nyhet! Hon granskade varenda gammal oljesnurra oavsett om den varit stationär eller suttit i båt eller nåt med stor värme. Varken hon eller K som jag tror är en ny bloggprofil hade besökt muséet tidigare så jag kunde i alla fall inte lysa, men i alla fall småglittra, med mina kunskaper om fordonen.

Båda mina tjejkompisar fick det tvivelaktiga nöjet att ta hand om en av nostalgi uppfylld invalid då det visade sig att de hade en BSA B33 1956 som är helt identisk bortsett från tanksidornas färg, som den jag växte upp på till och med några år in på 60-talet.

Som motsatt till Ladyns rätt små råoljerovor fanns bland annat en enorm torpedbåtsmotor på – om jag minns rätt – runt 1 500 kusar. Gissar att den var på 30 – 40 liter. Och inte heller 20-liters Rolls Roycen ur en Centurionstridsvagn lämnade mig oberörd. Med kunskap om hur trångt det är i stridsvagnar måste det ha varit ett h..vete att ha detta monster i knät praktiskt taget.

En trevlig eftermiddag som över gick till en kväll där jag fick ytterligare förfrågningar om att sälja vilhelminahuset. Idag måste jag ta några små steg i den riktning jag bestämmer mig för. Så vi får se…

Tät Tisdag. Det verkar behövas, det ser fuktigt ut ute…

En kommentar

  1. mona forsberg

    Men härligt fina bilder , den där mc,n vill jag ha…fniss de vill nog många..vad spännande att få höra hur du gör med v-mina! följ ditt hjärtat,du har mitt fulla stöd morbror…stor kramen av mig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.