Drömmen om den vita stranden

I helgen var det nästan äckligt varmt inne i min lägenhet. Till slut rullade jag ut på spaning efter skugga. Garaget kastade en riktigt sval sådan på den brännheta asfalten så jag och Nicole som jobbade och vovven parkerade om där med varsin kaffemugg (ja, inte vovven som visserligen dricker kaffe men inte behöver egen mugg ännu i alla fall…). En fördel med att sitta ute är att det ibland passerar folk som man kan få en pratstund med. En av de vi träffade pratade sig varm för Filippinerna som skulle bli hans bostadsort som pensionär. Det satte lite rostiga kuggar i mitt huvud i rörelse. Jag har ibland funderat på att flytta till t ex Skåne under vintern för att slippa snön, som inte är någon njutning när man åker rullstol. Men varför inte ta steget fullt ut och ge sig iväg till värmen? Kanske på sikt köpa lite mark och sätta upp ett hus? Och bo där november till april ungefär. Just nu är det på det absoluta drömstadiet. Jag vet inget om förhållandena där, och inte heller om hur ekonomin kan se ut i framtiden. Men beskrivningen jag fått av miljön känns tilltalande. Och drömma får man väl?

I det här fallet känner jag heller inga moraliska förpliktelser. Jag betalar normalt med glädje skatt för att finansiera vårt fina samhälle och dess många viktiga funktioner. Men jag blir inte yngre och har i princip halkat ur dödens käftar ett par gånger. Inget säger att jag har samma tur en tredje gång. Så varför inte passa på? Men som sagt, det är inte ens en plan ännu, och det dröjer säkert ett år innan jag börjar se om det är genomförbart. Men jag upprepar: drömma kan man ju få göra…

Aftonbladet gick igenom vilka effekter Alliansen respektive de röd-gröna har om de vinner i valet under helgen. Fattar inte riktigt varför inte mitt parti köper ett särtryck att dela ut i massor till vilsna väljare. Det visar kristallklart att de svaga grupperna tjänar på röd-grönt medan den som har en fast normalhög inkomst tjänar, men inte mycket, på allianssseger. Det bästa argument för en röd-grön röst jag sett!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.