Men kungen kommer ju…

Den här helgen är det väl stor Bottnia-bane invigning. Jag är  i det närmaste fullständigt neutral och har knappt följt den mångåriga debatten. Om fem år eller så börjar vi väl se vartåt det lutar. Så länge får de som vill äta tårta med kungen och lyssna på kända artister. En av medlemmarna i VF:s fredagspanel befarade att han skulle inleda "Kära Kirunabor…", men den legendariska örebromissen var nog en engångsföreteelse. Som det dessutom fanns viss förklaring till. Bland annat såg han två stora silos med "Örebro lantmän" på från podiet, sägs det. Hm…det märks att det är tidigt. Höll precis på att skriva "Dildo" i stället för "Silo":-))).

Det ska bli mys att sitta hemma i stugvärmen och lyssna på rapporter om det enorma kaos som kommer att uppstå, och som enligt lokala medier i stort sett redan inträffat. Det gäller att ta ut katastrofen i förskott om det i verkligheten skulle gå bra.

Och i likhet med Gunnar Sträng som hade både hängslen och livrem satsar man på säkerhet i form av ett extra tåg som står och tuffar i Kramfors. Jag förstår att det behövs för de tåg som tafikerar våra järnbanor verkar ju ibland vara rätt sköra tingestar. Det enda tåg jag åkt på många år är Arlanda Express som är både snabb, tyst och komfortabel. Men så rullar det ju bara i Stockholmstrakten, övriga landet, eller "laandsorten" som huvudstadsbor ibland säger, får klara sig bäst det går.

Men det gäller ju också att tro på sin produkt. Besökte en gång en godisaffär i akt och mening att köpa mörk choklad. När jag nämnde att jag som diabetiker ändå fick vara lite försiktig var budskapet från ägaren kristallklart: "Den här chokladen botar diabetes, jajamän!!"

Så alla tåg går i tid, kommer fram innan de har startat, är nästan gratis att åka med, och dessutom snygga att titta på.

Som de skulle sagt i Vilhelmina: "Näe, höjji pajka, no ske ä hanne gå bra…"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.