Som Ronny…

Ronny Pettersson, formel 1 stjärnan, lärde en gång ut att det var viktigt att kämpa med bilen hela tiden om en situation uppstår. Tills kraschen är ett faktum. Många släpper nämligen allt och bara väntar passivt. Lite så är det i Socialdemokraterna nu. Många kämpar även de sista timmarna före valet. Entusiastiskt och engagerat. Jag tror aldrig jag varit så nyfiken på hur valet utvecklas som i år. Det samma gäller säkert många av er. En tydlig majoritet för något av blocken är visionen, och givetvis helst då det röd-gröna. För en styrning till ett samhälle där ingen som oförskyllt blivit ställd utanför ska fara illa. En styrning från  ett tillstånd där den enda grupp som är värd att värna är friska och arbetsföra med hygglig inkomst.

Men en annan sak som är viktig oavsett partifärg är att hitta arbetsformer som gör att politiken på ett eller annat sätt intresserar yngre. Framförallt skapa en struktur som väldigt tydligt talar om att om du engagerar dig innebär det inte att du snabbt kommer att drunkna i massor av uppdrag tills du hoppar av för att aldrig mer återkomma, bränd och negativ. Jag har sett det fenomenet många gånger i facket.

Apropå facket kan man väl säga att jag kliver av mitt uppdrag som studieorganisatör i Södra Västerbotten våren 2011. I praktiken gjorde jag det redan 2008, och tyvärr tillåter inte min fysik att jag jobbar mycket mer än 25 % som nu, medan det uppdraget förutsätter 125 %, eller därom kring!  Givetvis kommer jag att finnas med på ett hörn, särskilt om jag får behålla mitt uppdrag i gymnasienämnden, men riktigt hur vet jag inte.

Nu hör jag hur regnet börjar smattra, jag hoppas bara det är uppehåll i morgon då jag ska rösta så jag slipper ta bilen de 200 metrarna till Hemgården.

Lövfallar Lördag på er. Men ha kul ändå!!

 

3 kommentarer

  1. Kajsa

    Äntligen en som röstar på valdagen, de som förtidsröstar gills inte. Jag må va gammalmodig men det är något speciellt med valdagen, har kanske ärvt pappas eller morfars ådra. Sen får vi sitta framför tv:n och datorn i morron natt och se i fall vi ska dricka champagne eller torka tårarna. Så alla gå och rösta i morrn och rösta rätt

  2. JohnnyW

    Håller med. Det är något speciellt att gå till vallokal på valsöndagen. Och resultatrapporteringen under söndagkväll blir oerhört intressant.

  3. Lisa

    Jag erkänner att jag har övergett den gamla traditionen med att gå till vallokalen och rösta utan i år blev det ICA i Mörbylånga som fick ta emot min röst. Känns inte lika högtidligt men huvudsaken är väl att rött parti ..ursäkta rätt parti får rösten ? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.