En valfri blogg

Idag väntar Sävar. Jag ska ta en titt på ett hus som ett par vänner inhandlat. Och givetvis ska vi utöva lite närturism.

Trots att jag bodde på Neuromedicinskt Centrum i kanske fem månader. Ja, det hette Björkgården på den tiden man fick döpa saker så folk begrep vad de var. Och den ligger i Sävar. Men jag var inte längre bort från den än vad en stackars rehabassistent mäktade släpa mig på vinterföre, så det finns mycket att upptäcka.

Konstatera även att mitt föreningsliv i framtiden kan bli magert. I små och stora annonser kan man se hur alla möjliga organisationer vill locka sina medlemmar till – surströmmingsfest!

Jag har visserligen varit med på ett flertal och haft väldigt trevligt, men visst kunde man väl tänka sig palt eller älgkötts eller rostbiffs eller västerbottensost eller golimpe eller nudelfest i stället? Kort sagt, nästan vad fan som helst. Jag förstår/har aldrig förstått/kommer aldrig att förstå vitsen att äta surströmming i ett välfärdsland…

I och för sig är vi -och där är jag definitivt med och smaskar – lika absurda då vi vräker i oss rökt kött som det egentligen inte finns minsta behov av nu när vi inte behöver röka djurliken (Varsågoda DBF, det blir sista gången…) för att de ska hålla sig.

Nu har jag ju alltså inte skrivit om Det Där. Men givetvis vill jag att du Gör Det idag om du inte gjort det redan. Du kan göra Det ensam eller med någon du tycker om. Och jag antar att du kan göra Det närsom helst då det passar. Vilken annan söndag som helst hade det där låtit lite fräckt, men inte idag…

Sedelväljar Söndag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.