Nya tider

Till en början vill jag fastslå: det mesta blir mycket bättre. Det är lätt att hemfalla till nostalgi oavsett om det handlar om Amazonen, priserna på hojtarolja eller kvaliten på falukorven.

Men oftast blir man kraftigt överraskad över hur bra den nya tiden fungerar. Ta bara deklarationen. De senaste åren har jag fixat den per telefon på två minuter. Jag minns min barndom med farsan inlåst, svettig, i finrummet med ett berg av begravningsvita blanketter där minsta felberäkning skulle sluta i häkte och vannära.

Eller att ringa vårdcentralen. Eeeeviga telefonköer, frustration och stark känsla av att det nog vore bättre att i lugn och ro självdö… Nu ett telefonsignal där du direkt får uppgift om när de ska ringa upp vilket de gör och problemet är löst.

För att göra en riktig halsbrytare – I poden. En kompis hakade på sin på min bil CD inför en långresa, sökte reda på en radiofrekvens och POFF!! hade vi I podens alla några tusen låtar ut i bilhögtalarna med perfekt återgivning…

Förr i världen fanns ju ingen direkt motsvarighet till You tube, som bortsett från ett ovanligt korkat namn är fantastiskt. Ja, visserligen är mycket rena skräpet men varje minut laddas 24 timmar nytt material upp på "tuben"  så en viss förståelse för det får man ha.

Det var bara några småsaker som dök upp.

En annan sak som definitivt blivit bättre är min blogg. För ungefär ett år sedan fanns den inte alls:)….

 

 

 

En kommentar

  1. Maria

    Nja, det hörs att du inte, upprepade gånger, har fått svaret: Det är slut på tider för idag, välkommen åter imorgon. Och det då man ringer nån minut efter telefontiden har startat…
    Men visst, för övrigt kan jag definitivt hålla med om att allt var icke bättre förr. Tänk bara så snabbt man byter låt på en cd-skiva mot för att spola och spola och till slut inse att man har spolat kasettbandet åt fel håll…suck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.