Om att klämma och drömma

Vi var ett gäng som samlades på Det Stora Företaget Som Säljer Elektronik i kväll. Syftet var att klämma på och drömma om lite kameror. I mitt fall en ganska trygg sysselsättning. Risken för spontanköp av någon systemkamera som jag tidigare säkert avverkat ett tiotal av är liten då vänsterarmen inte vill vara med. I alla fall så länge jag inte är rik och kan köpa ett antal objektiv med fast brännvidd. 20 mm, 50-60 mm, 105 mm och ett 300 är egentligen minimum. Ska bra sådana gluggar matchas med ett bra hus hamnar man säkert på 40 – 50 000 minst.

Ja, nu är det ju så att i de flesta hushåll finns en kamera för någon tusenlapp eller två. Som man i de allra flesta fall är nöjd med, och det med all anledning. Det finns knappt några uttalat dåliga kameror i Sverige, de märkena hittar inga återförsäljare. Även om det nu börjat dyka upp ett och annat mer tveksamt märke. Men anyhow de flesta är bra.

Men så finns då de mer målinriktade fotograferna. Och om någon branch är materialets förlovade så är det fotografin. Länge dominerade ett par jättar men nu har en mängd uppstickare dykt upp från andra hörn av elektronikvärlden.  När Lady X skulle handla nya grejor provades enormt många varianter i tanken innan det välgrundade valet föll på en av de två jättarna. Ett bra val om man ska döma av hennes bilder.

Men poängen i det hela är att oftast – hur bildorienterade man än försöker vara kommer prisdskussionen in i bilden. Vilket är helt rätt. Det handlar om maximal skärpa, ljusstyrka, snabbhet, stryktålighet och sånt. och det kostar. Men fortsätt vara nöjd med din lite enklare kamera. Den gör ett bra jobb i nästan alla normallägen.

En kommentar

  1. Inger

    Antar att man kan ha hur dyra o fina grunkor som helst…
    Men en bild utan fotografens hjärta o tanke (o en viss känsla för vad som kan uteslutas) duger inte mycket mer än till att torka sig i ars-t…
    Kvällssvärtan synes här…
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.