Full måndag

Ja, programmet är rätt späckat idag. Det är nästan som förr i världen. Viktigt är att jag hinner reflektera över IF Metalls verksamhetsplanering. Som en av de aktivaste avdelningarna i landet har vi ett visst ansvar. Men lite känner jag ett pirr att sjösätta något nytt, som fyller en viktig funktion. Som 2008 då flera handledare berättade att de kände en viss oro över främlingsfientliga signaler på olika utbildningar, och ville ha verktyg för att hantera dessa. Jag sådde då fröet till en utbildning som så småningom blev "Sveridemokraterna – ett parti som andra?" och inlemmades (vilket ord!!!) i förbundets kurssystem.

Just nu känner jag för övrigt en viss oro att skutan är på väg att vända i riktning mot sympati då det gäller SD. Från ett intensivt avståndstagande som tyvärr i sig inte är helt demokratiskt till en underförstådd sympati. Kanske är vi på väg in i den så kallade "gemytfasen" i vår relation till Sverigedemokraterna.

Eftersom vi faktiskt vet att en ganska stor grupp Sverigedemokrater är av en eller annan anledning vilsna och besvikna Moderater eller Socialdemokrater är det en enorm uppgift för de demokratiska partierna att arbeta med det. Inte att acceptera allt som människor tagit till sig som sanningar men att förklara…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.