Extrem dementi

För några bloggar sedan skrev jag att de instängda gruvarbetarna var peruaner. Like hell! De är ju från Chile, vilket härmed rättas till.

Nu är det väl bara nån halvtimme innan den förste börjar uppresan. Förhoppningsvis mot bra inkomster i sikte . Varje kille borde kunna sälja sin berättelse till  alla fall tio mediabolag. Och om de får 10 000 per gång är det ju en hygglig inkomsthöjning.

I det här fallet står kanske nyheten på egna ben, men ofta är det ett himla jagande efter en västerbottensvinkel på det som händer ute i världen. Eller i nödfall Norrland i allmänhet. En våt dröm vore ju om någon av gruvarbetarna  bott i Sverige, han kommer att älskas av alla landets medier. Men…suck, alla kan ju inte prata flytande svenska som Greklands premiärminister.

En tjej som jobbade på Du Pont i Texas var hos oss och praktiserade. Och försökte via en ordbok lära sig lite av ärans och hjältarnas språk. Men det blev lite knepigt, och orsaken visade sig vara att hennes bok, som hon lånat hemma, var tryckt 1912!!!

Vi fick förklara att velociped och halfstop inte längre var så gångbara.

Nu avrundar jag denna osammanhängande blogg. Ogjord Onsdag (än så länge…).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.