Morning!

Frukostar kan se väldigt olika ut. I mitt fall var det länge ett par stora muggar kaffe. Det är väl inte förrän efter stroken jag lärt mig att det är viktigt med en bra start för magen. Frukostar jag minns är till exempel den vi aldrig åt i New York! Vi fattade aldrig att frukost ingick i rumspriset utab sprang ut på stan och köpte pizza istället…

Eller i London en gång. Då en spansk despot som fick Franco att verka smågullig styrde hela frukostmatsalen med järnhand. Alla som jobbade där var unga släktingar till honom så han kunde köra obegränsat med dem. Men nybakta croissanter med smör och marmelad är underbart gott och fruktansvärt onyttigt…

För att inte tala om alla bed and breakfast-frukostar i England, Skottland och Irland. Då man ätit sig ordentligt mätt kom värden in med matsedeln för varmrätten!!! Ja, det intaget stod man sig på hela dagen.

I andra ändan av skalan finns hotellfrukostarna i Virginia. Juice med bara socker och färgämnen. Vitt bröd stekt och täckt av pudersocker. Hårdstekt bacon. Ja, vi började faktiskt äta på Den Stora Jäkla Hambugerkedjan som hade betydligt fräschare frukostar.

Kall pizzza och coca cola var en meny som imponerade när jag som 17-åring frågade min ungefär jämnåriga tremänning Diana från Seattle om deras frukostvanor. Vem vet – hon väger kanske 250 kilo och är tandlös nu???

Nej, nu ska jag lyfta mina ägg av spisen. En del av en näringsriktig frukost.

God morgon!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.