Manualhelveten o annat smått o gott

Jag är inte drabbad precis nu, men visst är det förvånande vilka illitterata ologiska aphjärnor som skriver handböcker för olika saker i vardagen. I min närhet finns nu ett par personer som nyss blivit med ny mobil.Det går faktiskt med en viss insats att lära sig hur man ringer på dem, men många mirakulösa finesser är väl förborgade hemligheter. Jag skulle ta en bild med en av dem, vilande i tron att den skulle vara lika intuitiv som I-phonen, d v s att man gör rätt nästan utan att tänka på det. Ha! Jag fick inte ens upp telefonen..

Samma med kameror till exempel. Att handboken ligger på skiva får man nog köpa men 300 snåriga sidor för en kompaktkamera… Visserligen avancerad men ändå. Hur många utnyttjar en Canon SX10 ens till 25 %? Det känns mer som en lek för konstruktörerna än daglig nytta för användaren.

Tv och allt sånt har faktiskt bilivit bra i och med att du ofta får tydliga instruktioner på bildskärmen. Och ska man vara lite ärlig är det många tillämpningar som är väldigt smidiga och lättanvända. Men tyvärr lever de opedagogiska mardrömmarna också kvar.

 

En kommentar

  1. Kajsa

    Min nya gristelefon, eriksons experia 10 saknar bruksanvisning. Dom hänvisar att man ska ringa supporten.
    Då jag hade köpt den tog det 2 tim för han på teliabutiken att få igång den så det gick bla. skicka sms och i går skulle jag uppdatera den och då försvann allt så….man kanske ska ta fram den gamla beprövade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.