Utmaningen dag 4. Det här åt jag idag.

Ja, jag valde att hoppa över föräldrabiten. Helt enkelt för att de inte är tillfrågade. Blir rätt svårt med farsan som fiskar på okända vatten sedan han som snudd på 86-åring lämnade jordevandringen 2003. Sist jag pratade med min mamma hade hon så smått börja fundera på julen, så hon är still going strong. Men ska slippa läsa om sig själv.

Så vad åt jag idag? Lite proteinfattigt för att hålla njurarna borta från dialys men  rökt lax tll lunch och kyckling med ugnsbakad potatis och grönsaker till middag. Till frukost äter jag alltid två ägg. För studier visar att äggen kan motverka Alzheimers och den sjukdomen  vill jag absolut undvika. Och trots äggdieten är mitt kolesterol kanon, så jag fortsätter. Tar aldrig smör på mackan heller, det får bli mjukost och skinka eller leverpastej. Sticker emellan med ett äpple och gärna några mackor. Och när jag ska fredagsmysa blir det lätt ostkrokar. Undrar för övrigt var den geografiska gränsen mellan ostkrokar och ostbågar går? Är det Gävle, där norrland för övrigt verkar börja? Att säga "ostkrok"  i Stockholm är värre än att svära i kyrkan.

Det finns även en blandning av en viss sorts chips och dip som en vän lärt mig som helt enkelt är oemotståndlig. Men i kväll blev det inget sånt.

Super Söndag på er, mina vänner…

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.