Hummermums och ödmjukhet

Vi gick nyss igenom nyårsmenyn, beställd från en av stadens livsmedelsbutiker. Det ser väldigt lovande ut.  Den gratinerade hummern viftar förfriskt med klon. Vilket väl är en prestation då den är delad på mitten. Seglivad rackare. Tårrnedåsarna ser ut att ha en lockande mörhet och efterrätten  är cylindriskt charmig med sin karamell och sin choklad.

Bättre än ett år då vi var i Finland. Enormt med folk, och först fick vi panerat potatismos alltså kroketter, sedan efter evig väntan en halvkall köttbit.

Tur att finnarnas starka sida, dryckerna,  var väl representerade.

Och visst blir man lite andäktig ibland över tidens sedvanor? Snackade nyss med en kompis på Facebook, en kompis som sitter i Thailand och kunde ge minutaktuella rappoter om läget där. Fatta det för typ 100 år sedan, en liten blink egentligen i universums historia.Men en "blink" där mycket hänt.

2 kommentarer

  1. B-R W

    Ja tänk om den inte har viftat med klon,vilken besvikelse. Gott nytt år och grattis till din beviljade pension,det är du väl unnat.

  2. asd

    Såg att du kommenterat ”Skrattat mig harmynt ett par gånger….” är det en pik till harmynta eller vad menas med det? Låter lite fjantigt av en 51-åring att använda sådana uttryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.