Bättre och bättre…

Nyårsmiddagen blev bara bättre och bättre. Hummern var svår att besegra med bara en hand. Men jag fick med hjälp av polygrip ut en hel del kött. Det funkade men är inte så snyggt om kungen är med så att säga. Tournedon var saftig och god. Dessutom var det en bra ide att servera potatisgratängen i stora muffinsformar. Smidigt och snyggt.

Efterätten vat smått himmelsk. Påminde en del om den tiramitsu jag och en vän åt för några dagar sedan tack vare att något sockerkaksliknande var insprängt i den.

Mätta och väldigt belåtna blev vi.

Jag fick synpunkter på användandet av termen "skratta sig harmynt" idag på kommentarssidan. Vad jag kan säga är att det är ett uttryck som följt med för att förstärka intrycket av begreppet "stor glädje" ända sedan 80-talet. Det härhör nog från någon motortidning som ofta hade märgfulla reportage med svängarna ordentligt uttänjda. Men jag undviker det i framtiden. För det är helt rätt att människor kan ta illa upp. MEN lite handlar det om sammanhanget. I en text med hjärta och glimt i ögat är det helt OK att tala  om t ex "invaliden i sulkyn" om mig, medan det kan kännas väldigt kränkande vid andra tillfällen. Och vem tror ni fick lida på jobbet härom året då det var "Make fun of the disabled"-dagen. Men med glimten i ögat.

Nu vet jag inte på rak arm vad den text jag fått synpunkter om handlar om. Men hör av er med synpunkter. Både om den och om andra där jag skenat iväg…

God fortsättning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.