Torsk på torsk

Idag ska jag få en liten energiboost har jag tänkt. Genom att njuta av en maträtt som inte stått på bordet på många år. Kokt torsk med äggsås, nämligen. Mums!

Det finns många andra maträtter jag med glädje skulle sätta tänderna i. Blodbröd eller paltbröd eller vad man vill kalla det, med vit sås och gott om knaprigt fläsk. Gärna från Bäsksele Bröd som också gärna fick leverera en mjuk, varm tunnbrödskaka med bregott som sakta smälter.Problemet där är att företaget bakade sitt sista bröd nån gång  i början av 80-talet om jag minns rätt.

Ungefär samma sak är det med fisksoppan med nyfångad abborre som min mor ganska ofta severade. Visst skulle vi med gemensamma krafter kunna tota ihop en, men den måste nästan ätas i köket i Bäsksele, med dörren ut mot sommarens dofter för att komma till sin rätt.

Det finns m,ånga, både stora och små, matupplevelser att längta efter. Och att fantisera är väl nästan lika kul som att äta?

Snart väntar i alla fall en favoriträtt som står på bordet varje dag: Havregrynsgröt!!! God morgon!

3 kommentarer

  1. Kajsa

    Åhh kokt torsk, äggsås och ärtor är ju bland det godaste som finns. Blodbrödet och havregrynsgröten klarar jag mig utan

  2. Spankywhip Dellamorte

    Testa att ”dränka” den kokta torsken med citron o chili. Det är galet gott 🙂

    Tack f.ö för filmtipset. Vi kollade upp trailern o filmen verkar ruskigt bra, så det ska bli spännande.

    Önskar dig en fortsatt trevlig kväll 🙂
    Kramar

  3. Stefan

    Skulle du vara sugen på blodbröd så kan du höra av dig ifall du har vägarna förbi Åsele nå’n gång. Med lite tur så kan jag bjussa på en smakbit…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.