Torsk på torsk
Idag ska jag få en liten energiboost har jag tänkt. Genom att njuta av en maträtt som inte stått på bordet på många år. Kokt torsk med äggsås, nämligen. Mums!
Det finns många andra maträtter jag med glädje skulle sätta tänderna i. Blodbröd eller paltbröd eller vad man vill kalla det, med vit sås och gott om knaprigt fläsk. Gärna från Bäsksele Bröd som också gärna fick leverera en mjuk, varm tunnbrödskaka med bregott som sakta smälter.Problemet där är att företaget bakade sitt sista bröd nån gång i början av 80-talet om jag minns rätt.
Ungefär samma sak är det med fisksoppan med nyfångad abborre som min mor ganska ofta severade. Visst skulle vi med gemensamma krafter kunna tota ihop en, men den måste nästan ätas i köket i Bäsksele, med dörren ut mot sommarens dofter för att komma till sin rätt.
Det finns m,ånga, både stora och små, matupplevelser att längta efter. Och att fantisera är väl nästan lika kul som att äta?
Snart väntar i alla fall en favoriträtt som står på bordet varje dag: Havregrynsgröt!!! God morgon!
Senaste kommentarerna