Haveri på gång?

Nu gäller ju att man måste ringa 1177 här i Umeå för att bli rätt sorterad, Primärvård på Ålidhem eller akut. Om jag inte fått allt om bakfoten. Helt ok i sig men klarar 1177 anstormningen. Förra helgen stod jag säkert i telekö en halvtimme för att komma fram. Alltså före reformen. Hjälpen man får är föredömlig men det gäller alltså att komma fram också.

Och apoteken. Det finns ju två stora aktörer nu. Också de jattebra att ha att göra med. MEN vissa uppgifter verkar bara gå att kolla i den egna kedjan, medan de även har koll på vad konkurrenten erbjuder i andra fall. Förvirrande och irriterande.

Har haft en riktig supersötis här ikväll. Tio månader men så begåvad att det nästan är obegripligt. Om hon inte blir kommunalråd då hon blir stor blir i alla fall jag förvånad…

2 kommentarer

  1. B-RW

    Ockej,primärvården kan väl vara sjysst,den stoppar ju bara den tillfälliga livskraften.Men om vi tänker längre,den sekundera effekten,vad har vi då för allternativ.Om vi inte har kraft att resa oss.Det är det, som gör mig mörkrädd,Umeå kan väl kanske stå för den vården,Men vad gör vi i inlandet.Nu är ju inte detta någon kretik till dig.Jag tänker bara på min mor,Som dog i vårdens v-mina utan hjälp.Jag undrar när dom beslutsfattande,själva dör i sjukdom, vilka röster hör dom då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.