Brunna bilar

Jag är långtifrån mest drabbad men några av mina bilar har i alla fall varit lite förtjusta i att elda kabel.

Jag klämde en kabel i handskfacksluckan på en Audi en gång. På två sekunder var kupen rökfylld och jag var övertygad om att bilen gjort sitt. Det var väldigt dramatiskt!

Men när jag rensat bort en kremerad kabel till handskfacksbelysningen knallade den kärran på i flera tusen mil utan problem.

Min Pontiac Le mans-65 eldade upp alla kablar till startmotorn varje vår. Det var snudd på en kär tradition som brukade inträffa precis då jag kört ur garaget.

Oldsmobilens humor var mer subtilt. Den gillade att ställa till med bensinbränder. Till stor del beroende på Holley 600 förgasarens dubbla flottörhus med ett mellanrör som ofta läckte. Isoleringen under huven var alltid svartbränd men mirakulöst nog brann aldrig bilen upp. Däremot – på tal om elektriskt skit – hände det att signalen hängde upp sig. Gärna med mycket folk runtomklring.

Och helljuset kunde tvärslockna varefter det gällde att febrilt stampa på fotomkopplaren så den växlade till halvljus. Det hände gärna i kurvor och bidrog på ett bra sätt till förarens koncentation och vakenhet…

En annan Oldsmobile köpte jag inte efter provturen. Det var en Cutlass -69 och anledningen till att det inte blev någon affär var att den förde ett jäkla liv plus att bromsarna drog snett. Någon månad senare kom den dock till Umeå. Bara för att brinna upp totalt i en häftig brand. Tur att jag inte köpte den…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.