Avslöjad!

Bilgåtan är  ingen gåta längre, den avslöjades väl av undertecknad härom dagen? Men den som vill kan ändå gå in på kommentarerna och njuta av de "lettrådar" som ägaren ger. Sådana detaljer noterar bara en entusiast, eller hur? Ibland blir skillnaderna mellan årsmodellerna rätt lustiga. Särskilt när man egentligen tvivlar på att det finns några. Jag ägde en Oldsmobile 1972 som bortsett från grillen och möjligen bakljusen var lika föregående årsmodell. Men i broschyren beskrevs den som jordens åttonde underverk. Förresten tror jag en lag tvingade stötfångarna att vara lite energiabsorberande och även det beskrevs ju som en OHYGGLIG sensation!!!

Men i bilbranschen har ju alltid superlativerna flödat. Och vi köpare har troget svalt dem med hull och hår. Och diskuterat. Cadillac 1959 eller 1960? Cheva 55, 56 eller 57? Dog Thunderbird 1958 då den blev fyrsitsig eller kunde man stå ut med dem tills Landaumodellen med felvända dörrar kom 1967?

Ja, sådana väsentligheter fyller luften runt lägereldarna vid jänkarträffarna i alla fall.’

Och det är lätt att hetsa upp sig i dessa viktiga frågor. Vi hade ett möte på jobbet en gång om HEELT andra frågor då någon plötsligt uttryckte en sympati för Ford-produkter. Det fick en annan mötesdeltagare att tvärtända och trumpeta ut ingör de chockade och kanske måttligt intresserade mötesdeltagarna: "Ford!!! Är du inte klok! Hemma brukar vi säga Hellre en penis i anus än en Ford Taunus!!!"

Ridå, brukar man säga…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.