Tänk så det var…

 

Före helgen fick jag ett nummer av Fordvärlden från mars 1958. Då var jag nyfödd och anledningen till att jag budade hem den på Tradera var just det. Det kan vara kul att se lite vad man pratade om då.
Det går snabbt att konstatera att journalistiken i viss mån ändrats. De berättar till exempel om en Ford som – givetvis fullständigt problemfritt – åkt jorden runt. De konstaterar bland annat på tal om hetta och damm att: ”sådant kunde inte fästas på bild” vilket knappast någon modern redaktör nöjt sig med.
En äldre herre som intervjuades berättade att på 30-talet var det olika trafikregler i olika delar av Österrike. I vissa landsdelar var det högertrafik, i andra vänstertrafik. Rätt spännande att köra där…
I Gävle sjösatte sparbanken ett rullande kontor som skulle stanna på sex hållplatser i stadens ytterområden för att serva kunder. Kontakt med huvudkontoret i staden hölls med radiotelefon, vilket låter vääldigt haj teckigt. Bankkunder som vill fälla en tår över svunna tider kan göra det nu…
Hela tidningen andas Ford till 100 procent och man ska inte tro att fordon av något annat märke syns på sidorna. Det fanns även en poesitävling där ett av de vinnande bidragen kom från Dorotea där Bo Forsén skrev ”Endast ett kan slå vår Ford, En till på vår gård…”
 

En kommentar

  1. Joacim

    Nu är du såld. Renaulten blir såld och en ny ford kommer att stå på din gård inom kort. Vad blir det KUGA, MONDEO, FOCUS, KA, FIESTA eller blir det någon av de amerikanska?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.