En epok avslutas

Om det inte är för anspråksfullt tar jag mig friheten att utnämna min romboida person till en epok som nu avslutats.

I tisdags lämnade jag nämligen över rollen som studieorganisatör i IF Metall Södra Västerbotten till nya friska krafter. Det var väl runt millennieskiftet jag blev uppringd av någon i valberdningen. Jörgen skulle bli ombudsman i Luleå. Jag fanns med i avdelningens studiekommitté och var väl ett hygglig ungt kort att satsa på.

Själv var jag övertygad om att de druckit giftigt vatten och gripits av någon form av vansinne! OK, att finnas med i studiejobbet på Volvo, men att plötsligt få tre gånger så många medlemmar, kanske 30 klubbar och massor av andra mindre arbetsplatser kändes utan tvekan helt enkelt skrämmande.

En budget på några miljoner gav ytterligare höjd hjärtverksamhet. Visserligen ligger ansvaret för budgetföljsamhet hos en anställd ombudsman så jag behövde inte riskera fängelse, men hans eller hennes siffror baserade sig mycket på vad jag som studieorganisatör trodde om framtiden. Och det skulle bokas lokaler, jagas handledare, få ut inbjudningar och ledighetsansökningar i tid, prata med företag, utvärdera kurskritik och tusen andra saker. Och inte minst handleda mängder av kurser…

Men det var väldigt roliga och intensiva år.2006-2007 och från september 2008 har jag varit borta från den riktiga hetluften och bara jobbat på IF Metall några timmar i veckan sedan jag kom tillbaka efter stroken våren 2009. Men jag har ett finger kvar eftsom jag tydligen forfarande sitter med i studiekommittén.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.