Midsommar igen

Midsommarfirandet har gått från ett lätt traumatiskt tillstånd i ungdomen då det var helgen då alt skulle hända till en avspänd tillställning med lite god mat.

Förr var det Junsele och Lycksele som gällde, häftigt partajande några dagar och en hemsk väntan på att få ner promillen så vi kunde åka hem. En av killarna hade en "OK 39.90" alkoholmätare som ungefär 100 personer blåst i, alltså mycket tillförlitlig.

Historierna som utspelade sig, kanske särskilt i Lycksele, var oftast dråpliga men är tyvärr insvepta i en viss dimma. Var det någon som stal en häst på stuteriet och kopplade på en lasarettssäng på hjul? Brukade man borsta tänderna på morgonen i diket som gick ut från stuteriets avlopp? Var frukosten brännhet fil med renat? Tog polisen min kompis i misstag då han böjde sig för att knyta skon? Tog en raggare från Överkalix en sats spå 30 meter för att slå ner en hippie som jag pratade med?

Ja, frågorna är många. Sant är i ala fall att kidsen från Bäsksele, Dalasjö och Latikberg hade en egen camping på lagom gångavstånd från Fäbodvallen under någraår. Sant är också att polisen laddade som inför en EU-konferens då det skulle firas midsommar i Lycksele.

Sant är också att den avspända tillställningen med god mat känns jäkligt bra för en 53-åring…

En kommentar

  1. JohnnyW

    Var tog Eddie Meduzas hatt vägen, fann polisen sju tomma 5-liters plastdunkar vid en naturcamping nära dig, varför väcktes en familj i Lycksele halv 6 på morgonen av tre lätt uppfriskade killar som skulle duscha, varför sov en del på galonmadrass bakom tätrutigt fönster, vems bil togs i beslag av polisen, kan man åka skidor utför hoppbacken på sommaren. Fungerar en toalettstol trots att såväl vattnet som avloppet saknas, Frågorna hopar sig men svaren är givna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.