Semester på 70-talet

Jag åker upp till Vilhelmina i morgon. Tankarna glider lätt iväg till då jag och min avdöde kompis 1978 skulle storgöra det och åka på semester. Vi hade nyss gjort lumpen och jag hade köpten Amazon .-63 som gav begreppet "ledbruten" en ny innebörd. Den signalerade helt enkelt att allt, från den oxiderat grå lacken till B18 motorn – som förresten inte ens satt fast – hade gjort sitt och gärna skullle tillbringa lite kvalitetstid på skroten.

Men se det var inte våra planer. Vi skulle se 50-talsutställningen i Rättvik och köpa öl i Norge. På söndagen drog vi iväg avflaggade av mina tårögda föräldrar. Redan då var kompisen tyvärr förädralös sedan flera år. Hur länge vi skulle vara borta var ovisst, men läänge skulle det bli.

Det gick faktiskt bra hela tiden. Men med vissa komplikationer.

En lossnad bränsleslang kremerade oss nästan sex kilometer från Vilhelmina. Och Helvetesfallet utanför Orsa blev…ett helvetes fall för mig som skrapade upp hela uderarmarna och sedan var vungen att döva döds-skräcken (blodförgiftning, 50-tals iungars främsta trauma) med ett antal flaskor Israeliskt vin.

Det i sin tur ledde till att jag prisade det vackra vädret högljutt för en Norsk campingvärd – mitt i hällregnet.

Anyhow, i Elverum fyllde vi bilen med öl. För att sedan konstatera att de flesta svenskar köpte sitt öl i en butik vid gränsen och sparade 20 mils bilkörning.

Utställningen i Rättvik satte spår för livet i mig som knappt sett en fin amerikanare i verkligheten. Sedan des är Plymouth och Dodge av 57-59 årsmodell bland favoriterna.

Hela vår långa resa präglades av tempo. En natt i dalaskogarna, en natt i Norge. Sedan var vi hemma igen. Sent på tisdag. Mina päron var nog lätt förvånade då de inte trott vi skulle dyka uppförrän i september, typ. Trevlig semester!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.