Vi ska inte lägga oss platt1

Nyheterna i tv berättar bland annat om att LO tappat över 300 000 medlemmar. En grävmaskinist fick utgöra grupprepresentant då han menade att han själv kunde förhandla med arbetsgivaren.

Någon LO representant blev också intervjuad och sa bland annat precis det man kan vänta sig. Att organisationen skulle vara ödmjuk inför medlemstappet och i princip, ja det sa han inte men andemeningen var den, lägga sig platt för kritik.

Aldrig i livet, tycker jag. De som i goda tider lämnar facket påverkade av moderatpropaganda är givetvis välkommna tillbaka då tiderna blir sämre, precis som vanligt.

Men jag vill inte höra ett ljud om att vi ska granska, fälla och döma oss själva och drunkna i ödmjukhet!

LO och de enskilda facken har en stor och viktig roll som det gäller att fatta även för avhopparna. Grävmaskinisten jag nämnde har goda dagar då konjunkturerna är goda och då han har total samsyn med chefen. Men sen skiter det sig, och tråkigt nog avsvär han sig även de flesta av facket avtalade försäkringar. Ni vet de där som man inte bryr sig om förrän det skiter sig och de plötligt blir livsviktiga. Vi måste våga säga att det är totalt trams och dumheter att lämna vår fackliga organisation!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.