Så ska en lastbil se ut!

På bilden härovan ser ni hur en lastbil ska se ut. Inga tjafsfinesser som servo och synkade lådor, Inget överdrivet säkerhetsnit som ABS-bromsar och airbag (jag kör ju lastbil, för tusan, så vem vinner om vi krockar?). Det bränsle den suger i sig enorma mängder av har den gjort sig förtjänt av  och partiklarna som vräks ur skorsteten kan fotgängarna lätt snyta ut då de kommer hem, så de är helt oskadliga. Justerbara säten är för mesar, en förarplats ska heta "bänk" och göra skäl för den beteckningen.

Föraren är alltid en man i 30-årsåldern med skinnjacka och keps i samma material. Gärna med dagens 20:e Bill glödande i mungipan. En halv ring falukorv och två öl rullar runt på golver och kommer att bli hans lunch och färdskrivare och sånt tjafs ligger ännu långt fram i det avlägsna 60-talet.

Sådär såg min bild av lastbilslivet ut då jag var fem. Det stod en liknande volvobil i ett grustag längs vägen upp till Gransele, där vi siskade, och med maxinal tur kunde det bli en kort paus och lite låtsat körande för mig vilket var lyckan!

En kommentar

  1. JohnnyW

    Lastbilen efter granselevägen har jag inget minne av, men många andra lastbilsminnen. De flesta med Karl-Erik bakom ratten och speciellt när vi plogade upp byavägen efter ett ordentligt yrväder. Än idag tycker jag det var skitfränt när vi tog fart in i drivorna och snön spröt. Ett annat minne är när jag och BRW följde Börje S när han grusade bäskåvägen. Det slutade med att lastbilen lade sig på sidan och vi fick hoppa ut genom fönstret eftersom dörren var så tung så vi orkade inte öppna den.
    Det var lastbilar liknande den på bilden, kanske några år nyare men i alla fall från samma tidsepok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.