Vem är mest korkad?

 

Jag omges av härlig och modern teknik. Detta utan att på något sätt vara extrem. Självklart är datorn relativs klok även om även den är ett pucko jämfört med de nya underverken. Men den gör det mesta blixtsnabbt och utan att knota. Vrider jag på huvudet faller blicken på kameran. Redan min förra hade mer datakraft än Apollon som landade på månen och den här med sin 300-sidiga handbok (nej! INTE ”manual”!!!) ’är väl ännu värre.
TV:n visar samma tendens att erbjuda mycket bokläsning. Men med samma idiotspråk som all teknik erbjuder. Meningsbyggnaden gör att man blir lätt kräksjuk och skelögd efter en resa i instruktionsboksvärlden.
Strax under burken vilar DVDn. Som tydligen spelar de flesta ”format” vad det nu är. PTV, KSMB, HIV och XYZ-kvarten. Och dessutom CDar, Väldigt klok alltså.
I garderoben tronar det man nu använder i stället för strykjärn. Det ser mest ut som rymdskeppet Enterprise, nedskalat, och är så ini bomben digitalt att det tog två dagar att få igång det. Förresten – det här är visst också ett strykjärn!
Mobiltelefonen är ju ett litet underverk men har massor av funktioner jag över huvud taget inte fattar. Men genom en lycklig slump har de även försett den med ”phone app” så det går att ringa med den.
Kaffebryggaren och vattenkokaren är elektroniskt styrda och avlägset släkt med golvvärmen på toaletten, tror jag.
Och min säng går att manövrera i alla möjliga riktningar. Tyvärr finns dock ingen knapp för att få trevligt sällskap i den…
Sammanfattningen av allt detta är dyster. Det absolut mest korkade i mitt hus är jag själv…
 
Nu ska jag bara sitta ner och vänta på maten. För äta är jag i alla fall bäst på…

En kommentar

  1. Maria

    Man behöver ju i alla fall inte begripa hur allt fungerar bara för att få använda sig av alla grejorna… snyggt kort förresten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.