Bilhistoria

Levy o Co hette första ägarna till min Oldsmobile. Jag tror att jag var nummer 26 om man får tro den bibel av ägarbyteshandlingar jag fick från bilregistret. Var en väldigt bekymmerfti bil, en ventilrenovering och nån knapp var i stort sett vad jag åtgärdade  trots flitig användning 1983-1985. Jo, och så slocknade lyset mitt i kurvorna ibland vilket bidrog till att hålla chaufförer alerta.

En gång i Sandsele hade all lek med elfinesserna lett till att en säkring löst, och jag var för tillfället lite osäker på var säkringarna satt. Ja, jag var väl inte helt medveten om var jag själv satt heller….Det var invigning och snudd på nollgradigt och chaffisen fick köra hem oss tolv mil med alla rutor nere. I tunn, vit, nylonskjorta!

Men det är lugnt, jag träffade honom runt 2005 och han verkar ha kommit över det.

Åsele marknad var alltid minnesvärda tillställningar. Kusin K försökte sälja Oldsmobilen till ett gäng andra partydjur men stöp på att hon inte visste vad det var för motor. Jag och M arrangerade gigantiska raggarkaravaner från Vilhelmina, dörrkarmen var den perfekta sittplatsen, "I love rock and roll" strömmade ur högtalarna och fem på morgonen var alldeles för tidigt att åka hem. Kul att ha fått uppleva men nu kan man ju glädja sig om blodtrycket är hyfsat och långtidssockret bra. Var tid har sin charm!!!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.