Att börja i fel ända

Om en månad ungefär, har jag tänkt ha en liten tillställning för goda vänner. Mat, lite dryck och kanske att det blir lite underhållning i slutändan.

Men i Sten Bromansk anda – musikgurun från skåne åt nämligen middagen baklänges ibland – har jag börjat med att fixa komponenter till efterrätten. Utan att vara någon nobelmiddag-ätare har jag provat lite olika matmiljöer.

En fantatisk middag i Ormsjö med Ralf Edström, Åby Eriksson och resten av VM-laget -74 minns jag gärna. Som jag avrundade med en intervju med herr Edström i en glänta bakom Folkets Hus. Och maten var dessutom god!

Vid ett annat tillfälle i Dorotea på hotellet hade jag Torbjörn Fälldin som bordsgranne. Mitt emot satt den gamle storlöparen Dan Waern och bordet var välbefolkat av andra gamla storstjärnor.

På den tiden finansministern hette Allan Larsson åt vi lunch tillsammans i Södertälje. Jag hjälpte en tjejkompis med foto till ett reportage.

Och nu aktuelle partisekreteraren Carin Jämtin delade jag en lunch med för inte så länge sedan. Hon hade lusekofta och verkade som en alldeles vanlig människa…

En höstdag på Hotell Wilhelmina fick jag förklara paltens mysterier för en nyfiken och väldigt trevlig (vad som än sägs i media) Björn Ranelid.

Men en middag med gamla vänner smäller ändå absolut högst. Det ser jag fram emot!!!

En kommentar

  1. Marianne Lindström

    Ja kanske börja med det som är svårast med efterätt, och sedan de mest lättaste, då tror jag nervvositeten försvinner ganska snabbt och inte behöver haspla ur sig en massa ord som inte är passande, så då tycker jag. Man ska behålla sitt lugn,och avgjuta sin middag, så smaklig måltid då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.