Att bli provbekräftad

I morse lockade Aftonbladet med ett utdrag ur högskoleprovet. Av totalt 160 frågor var det 20, på temat "ordförståelse" som skulle besvaras. Himla tur att det inte var matte eller nåt…

Jag slutade på 95 % rätt och är lite störd över att jag tydligen missade en fråga. Men ändå rätt bra och föga förvånande. Jag har ju åtminstone delvis försörjt mig på att kunna hantera svenska språket i alla möjliga sammanhang så lite borde ju ha fastnat.

I likhet med många, vill jag påstå, har jag annars en latent skräck att avslöjas som en person med ett lättare begåvningshandikapp. Jag tror man brukar ange IQ 25 – 65 och normalt är vål 80- lite över 100.

Anledningen till det är enkel: jag tänker så jäkla korkat och konstigt ibland!!!

Det MÅSTE helt enkelt vara något fel utöver långvarig syrebrist under operation och vänstersidig stroke? Eller så är ja "speciell". Kanske hade jag fått någon bokstavsdiagnos om kunskap om dessa hade funnits då jag vax (inte ofta ni ser den böjningsformen???) upp…Men då var det tuffare tider. Riktigt tydliga fall av begåvningshandikapp fick heta "femmfemma" som för övrigt refererar till ett avsnitt i dåvarande sociallagstiftning om dessa människor. Tror jag i alla fall.

Faktum är i alla fall att jag missar jättetydliga signaler ibland, samtidigt  som jag ser sammanhang ingen annan noterar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.