Bränsle till drömmar

Då jag var liten hämtade min fantasi bränsle från olika håll. Precis som de flesta kids.

Världen ser ju helt annorlunda ut än för en krass vuxensjäl.

Ett bra bränsle för fantasin var olika tidningar, främst utländska. I skolbibloioteket i Dalasjö fanns en samling ´National Geographic Magazine från slutet av 50-talet. Och visst facinerades man av alla snygga färgbilder. Men främstvar det ändå reklamen som formade  en vision om en annan värld. Coca Cola serverades i rundbukiga glas av snärtiga serveringspojkar i svartvita teckningar medan däremot fantastiska färgbilder lockade oss elvaåringar i Södra Lappkland att lösa biljett på Amtracks (kanske de heter…) tvåvåningståg i USA.

Lite senare kom Illustrates London News  in i mitt liv. John Player Special, fina whiskysorter och annat spännande passerade i annonserna.

Just nu – som halvåldrad – ler jag lite åt tv-annonsen där en alert tjej ska säga "skitkul" och "skidskola" i samma mening. I mina öron låtet det som hon tack vare ordens likhet säger att föräldrarna gått "skitskola"

Oerhört gott nytt år allihopa!!!

2 kommentarer

  1. JohnnyW

    Gott Nytt År till dig också min gamle vän. Själv tänder jag en JPS och lutar mig tillbaka med en Det Bästa i handen.

  2. B-RW

    Jag tackar för julkortet,själv minns jag bara en tidskrift som hette illusrerade klassiker,som jag var helt farsinerad av.Som dels tog upp ockulta som verkliga händelser.Vilket jag för övrikt har samma intresse av idag.Du har tidigare skrivit om din skyddsängel,själv tror jag att denna ängel har räddat livet på mig själv tre gånger.Trots att jag inte tror på ett liv efter detta.Hur utveklar man detta dilemma.Ja den som lever får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.