Soppa till varje pris!

I dag blev bensinen 20 öre dyrare igen. Och bolagen "lovar" att ytterligare tre tioöringar ska plussas på till semestern.

Om jag gräver djupt i nostalgikistan får jag fram att motsvarande pris då jag tog körkort var under 1.70 per liter.

Innan vi försvinner i tårdimmorna i nostalgi över tider som flytt måste jag ändå konstatera att bensinen aldrig varit så dyr som då!!! Jag hade nämligen sällan råd att tanka fullt 1977 utan det blev små skvättar för några tior i sedelautomaten.

Numera fyller jag som de flesta regelmässigt fullt då jag ändå tankar. På 70-talet var ofta några gamla bilkylare nyckeln till den frihet som bilen innebar. Tre kylare som såldes till skrothandlaren gav 20 liter bensin och en flaska Kir och se…kvällen var räddad!

I grund och botten är det bara att gilla läget. Om 30 år eller så är bilar som drivs av fossila bränslen historia, men jag hoppas att hisoriskt intressanta bilar får dispens för att köra lite. En crusingsväng i en surrande 24 volts Cadillac känns inte riktigt rätt…

3 kommentarer

  1. B-RW

    Ja nu känner jag mig verklikt i berättar humör,jag vill delge dig en liten historisk berättelse.Detta utspelades i tidigt 60-tal.Det var hembygsdagarna,farsan o morsan skulle inte dit.Men framot som man var så ringde jag till n Gustav o a Gerd och frågade fo je falj på plass`n.Ja dom skulle dit,men nu måste jag berätta vilken bil han hade,jo en blå PV444 med delad framruta och vit tygklädsel.Ja tänk att man kan minnas sådana detaljer.Betänk nu att jag var väl endast 8 eller 9år.Jag löste in mig utan problem,väl inne gick det inte länge förrän en högtalarröst förkunnade välkommen,välkommen till Clubis show.Där utlovades ormmannen,knivkastande indianer,och ljusstrippande flicka.Nu var det så att ormmannen var så full att han inte kunde utföra sin show.Nästa nummer var den strippande flickan,som med ett stearinjlus utförde någon slags eldprov över sin kropp,nummret slutade med att hon var helt täckt med vit stearin,vad nu det skulle symbolisera.Som grand finale utlovades porrfilm.Jag minns inte vad filmen handlade om,men det kan man ju med lite fantasi tänka sig.Det enda jag minns var ljudet av projektorn rrrrrrrrr.Det var ju inte direkt ljudfilm på den tiden.Med denna lilla reflektion önskar jag dig en bra dag.

  2. JohnnyW

    Varité Place Pigall – ett givet besöksmål under Hembygdsdagarna. Minns hus ormtjusaren, fakiren, trollkonstnären och inte minst strippan presenterades inför föreställningarna på en liten balkong ovanför entrén. Men det var dyrt inträde så oftast fick man nöja sig med att se presentationerna och därefter fantisera om hur föreställningen var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.