Fullfartsfilosofi…

Det har pratats mycket om biljakter i veckan. Polisens, då i första hand.

Men egentligen är det en omöjlig debatt i sig.

Lika lite som det är acceptabelt med svindlande farter  på motorcyklar eller bilar, lika oacceptabelt är det med poliser som dras med i 245 km/tim i en "lek". Men just i de fall jag sett relateras ska polisen som organisation inte direkt klandras. I två av de fall som återgetts avbröt ju inre befäl men poliserna på fältet var så exalterade att de struntade i det. Där behövs uppfostran/utbildning så att man förstår vad man håller på med. MEN…det är samtidigt helt omöjligt att tolerera grova trafikbrott i hög fart.  De extrema överträdarna måste stoppas. MEN igen…jag vet att ju mer uppmärksamhet och debatt och ju hårdare straff desto intressantare blir det att överskrida alla gränser. Och som polis måste du ju gripa överträdaren i samband med brottet.

Den enda väg jag ser att gå är att försöka avskräcka. Eftersom det oftast är motorcyklar det handlar om utbildning med riktigt ruggiga olycksbilder vart tredje år för alla körkortsinnehavare.

Och ett annat rent kriminellt oskick, att köra utan skylt, ska leda till att fordonet tas i beslag. Oavsett om det är bil eller motorcykel. Du "tappar" inte en skylt om du inte är profffsfortkörare.

Det omtalade glashuset som man inte ska kasta sten i krossas just nu till en hög splitter. I yngre dagar körde jag runt 270 med en Porsche längs E4an i halvtät trafik. MEN ännu en gång. Beteendet blir inte mindre idiotiskt för det…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.