Imponerad

Det minns mycket som imponear. Många gör minnesvärda insatser av olika slag. En insats som imponerade på mig som försökt mig på att ta en och annan bild är den som VKs dåvarande lokalredaktör Eskil Sjöström lyckades med, förmodligen 1964, då han fångade en biljakt i centrala Vilhelmina i fyra fina bilder.

Jag vet hur svårt det är att fånga ett snabbt skeende med en modern kamera. Hur bökigt skulle det då inte vara för 50 år sedan!

Biljakten var för övigt två polisbilar, en Kapitän och en Amazon, som jagade en PV.

Enligt sageskvnnor som minns skildrades detta förstås noga i tidningen och var säkert våren -64:s stora händelse i Vilhelmina. PV:n forcerade och skrotade bland annat en av polisbilarna i en vägspärr vid GULF och smet hem! Huh så vilt det gick till!

Det är ungefär vad jag vet. Ja, jag vet vem som jagades, men eftersom han mycket väl kan vara vid liv utelämnar jag det. Men den som vet mer. Vad han hade gjort, vad straffet blev (det sägs att han fick behålla körkortet) kan höra av er med kommentarer. Och bilderna finns på Vilhelmina kommuns fotosida, sök på "biljakt"

3 kommentarer

  1. Bert-Rune

    Det hände en annan incedent med en kapitän 68 eller 69 när en Kapitän kapades på mitten,det var ochså någon stans vid Nystets kiosk eller Gulf.Jag minns ju vem det var,men det spelar ju ingen roll nu.

  2. Bert-Rune

    När vi ändå är inne på kapitän historier,drar jag mig till minnes även ett äventyr,detta hände sig på den tiden det var torsdagsdanser i Dalasjö.Min kompis hade köpt sig en kapitän,han var jävligt glad över detta köp,och ville ju givetvis fira detta sjangdåbla köp med en fest.Vilket inte bar sig bättre med att när dansen var slut,var det ingen som körde.Ja vad gör man,han körde själv,till saken hör att han hade justerat bromsarna,och det kunde man göra med en skruv som satt på bromspedalen,till följd att det blev< rena servobromsar.Med andra ord tvärnit.När han kom till korsningen missade han vägen och körde rakt ner i diket.Polis tillkallades,av ren själv varelsebedrift lämmnade han träskorna på vägen,och sprang till skogs.Förövaren lämnade sina skor på vägen kunde man läsa i tidningen dagen efteråt.Jag har många kapitän historier,kan väl dra någon sen.

  3. LOB

    En gul och svart Kapitän kapades i två delar mot OK-skylten i en olycka något senare. De svetsade ihop skylten men glömde att måla över skadan så en stor rostfläck blev som ett minnesmärke i många år efter.
    Kommer inte ihåg hur allvarliga skador det blev på de inblandade men Kapitänen blev bara skit.

    /LOB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.