Att göra sitt för samhället

Om några timmar klickar det förhoppningsvis till i cyberspace nånstans och 3 154 spänn glider över från mitt bankkonto till skattemyndighetens.

Det är ett litet bidrag till samhällsmaskineriet men i allmänhet tror jag vi får räkna men ökade skatter i framtiden. Inte bara för att återställa välfärdssamhället efter valsegern 2014 utan även för att vi ju blir färre som kan betala skatt under överskådlig tid.

Man kan visserligen travestera seriefiguren Dilberts chef som använde klyschan "jobba inte hårdare, jobba smartare" då han egentligen inte hade något vettigt tips men i verkligheten måste alla sektorer få sin dos av skattemedel för att leverera.

Ett väsentligt tillskott får vi om vi sköter korten rätt då det gäller att snabbt integrera nyinvandrade svenskar. De behövs för att ersätta alla 40-talister som nu drar sig tillbaka. Och genererar därigenom viktiga skatteintäkter. Har vi dessutom en högkonjunktur att vänta vilket brukar vara fallet då det går neråt som nu – det brukar ju alltid vända – behövs de extremt mycket.

Till sist undrar jag vem som tar stafettpinnen och börjar tillverka gatubelysning med dioder som inom några år är obligatorium. Känns onödigt att köpa från Kina…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.