Dyngpannan lever!

I bland dyker vålnader upp som man sedan länge trodde var begravda. Det kan ofta vara en angenäm överraskning.

Särskilt på 50-talet rullade ett antal Dyna Panhard på våra vägar. Aluminiumkaross och lite lik Renault Dauphine. Ingen dålig bil alls, öknamnet kom sig nog bara av att namnet var så tacksamt att göra om till Dyng Panna.

Men jag trodde märket gick i graven för länge sedan och att det bara var sådana som jag som höll det i minne.

Nu fick jag dock andra besked då jag kunde läsa på intranätet på jobbet att Renault alldeles nyss har köpt Panhard! De byggde personbilar till 1967 men sedan har de 300 anställda totat ihop lätta pansarfordon och det lär de väl fortsätta med.

Så Dyngpannan lever även om formen är annorlunda.

En kommentar

  1. Bert-Rune Wibrell

    Jag minns Olle Berg var försälgare för Reanault,Och det var ju den fränaste bilen då.Sixten o Sune var trogna Dauphine älskare,och körde dessa bilar i många år.Sixstens sista Dauphine var en svart skönhet som stog uppallad here Sixstens gammhuse.Där var man många gånger och kollade denna vackra dam.Olle lyckades sälja en Caravell till Åke Lidberg iLatikberg den var benvit med svart cab,om han tängkte leka Play boy liv eller var kraftigt berusad när han köpte bilen det vet jag inte.Men bilen behöll han inte länge.Lars Gavelin köpte en blå med svart cab,den körde han länge.1973 när jag tog körkortet hade Lars avställt Caravellen,den gick inte igenom besiktningen,det var ett antal 2or,Jag, Göran och Lennart for till Lars för att jag skulle köpa bilen,1500 hade jag tänkt bjuda för bilen,Lars bjöd på kaffe,affären var på gång.Jag fick inte ett ord i luften.Lars,Lennart,Göran diskuterade hur mycket denna bil var värd.Ja det var ju ofantliga värden,minst 5000kr,Jag kan säga affären blev inte av.Om Lars blev stärkt av detta samtal,kan jag inte säga,eller om han lyckades sälja bilen för 5000,nämnas kan bilen försvann.Men vad spelar det för roll jag har ju en Opel Kapitän.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.