Häll Regners 1973…

Ja, jag har ett förflutet som biker, det erkänner jag. Våren 1973 sammanföll nämligen årsklasserna i min hemby så lyckligt att hela tre ”årsmodeller”, 1955 – 1958 hade moped samtidigt.

Vi var ett gäng riktiga tuffingar som körde Mustang, DBS, Monark 50 SS och Puch. Och lyckan av att tätt tillsammans något halvdussin moppar dundra fram längs byavägen i den ljusa vårkvällen var nästan obeskrivlig.

Och då jag i kompisen Arnes verkstad i Järvsjön lyckades höja toppfarten till 43 mot normala 37 medelst en jackad kolv! Ingen sentida superbike har kunnat mäta sig med det…

Sammantaget gav nog den första mopeden mer körglädje än något annat fordon lyckats med. Självklart ska en hård knutte ha en tuff skinnväst. Gärna med en respektingivande text. Jag slaktade min mammas ”skinntröja” från BSA B33 tiden. Men då det var dags för texten insåg jag lite senare att mina referenser var något begränsade. En dödskalle på ryggen kröntes med den tuffaste text jag då kunde tänka mig. Med darrande hand textade jag nämligen ”Honda 125…”

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.