It is a böömb…

Just nu jobbar polisen med att spränga en bortslarvad handgranat. Så här på Storgatan väntar vi bara på smällen! En fråga man kan ställa sig är om det finns fler bortdrällda granater. Och varför den låg ”tappad” på Rådhustorget, i alla fall enligt vad som framkommit hittills. Däremot vill jag inte falla för några skräckhistorier om hur våldsamt Umeå blivit den senaste tiden. Ett par, från varandra skilda händelser, gör inget Chicago, eller hur??

Våffla med grädde och sylt på Värdshuset i Brännland blev en trevlig söndagsutflykt. Man slås av den smått paradisiska milhön då man åker förbi Baggböle mot Brännland. Stora och välskötta västerbottensgårdar. salssläta gräsmattor och en allmän stämning av ursvensk trevnad. Lycko den som får växa upp i den miljön.

Inte för att jag klagar, Bäsksele var inte så dumt heller även om husen var enklare. Det åktes rätt anspråkslöst också, Folkvagn och PV var rätt vanliga. N Harry var värst som hade 102 hästar i Opeln vilket gjorde oss lätt svimfärdiga. Föga anade vi att det var s k SAE hästar vilket motsvarar cirka 90 moderna kusar. Förresten hade min farbror en tidig Chrysler (som senare blev Plymouth) Valiant med tryckknappsautomat och förmodligen 145 SAE sexa. Rena raketen.

Klockan är nu 19.30 och ingen smäll ännu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.