Gyllene tider

Precis nu röjer Gyllene Tider på tv. Jag minns både de och andra som vi gillade runt 1980. Om jag bara rabblar namn så var det till exempel Clash, Rolling Stones, Ulf Lundell, Ramones, Magnus Lindberg och många andra.

ShaNaNa var kult för oss som hade lite raggarambitioner och efter Sista natten med gänget blev Flash Cadillac and the Continental kids som står för livemusiken i filmen smått helgon åtminstone för mig. Det kom en uppsjö av ”50-talsfilmer” både bra och dåliga. En av de bättre hette ”Jakten på gänget” eller ”The return to Macon county” med bland annat Nick Nolte. Där åker de en coooool gul Cheva -57:a och Chuck Berry spelar sina bästa låtar.

I andra ändan fanns – som man upplevde det då – Grease. Ett rent hån mot genuint 50-tals intresse med nyskriven mes musik. Jag har blivit mer tolerant med åren men i första hand så är det alltid ”Sista natten med gänget” och musiken som spelades där.

Jag glömde nästan de största. Surfgrabbarna Beach Boys och Jan and Dean. Jag tror att det är deras musik som spelas i himlen…..

Trevlig helg!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.