130 miljarder kan vara bra att ha

Först och främst: angående Granadan jag sålde för 18 000 i gårdagens blogg råkade det falla bort att jag gav 6 000 för densamma 18 månader tidigare.

De 130 miljarder jag nämner i rubriken är de pengar den sittande regeringen konfiskerat av folket för att belöna de som har turen att ha ett arbete. I moderat ideologi är den som är sjuk eller arbetslös enbart värd förakt och behöver därmed inte detta miljardtillskott för att få ett värdigt liv. Den här utvecklingen måste brytas och en valseger för främst Socialdemokraterna är den väg vi måste gå.

Jag räknar mig dock inte till gruppen ”själlösa röstboskap” som väljer parti av gammal vana. Återställs inte skattesystemet och pengarna kommer de svaga till nytta och att även för övrigt beslut som präglas av medmänsklighet präglar den nya regeringen är risken stor att ett annat parti får min röst vid nästa val. Varför inte Fi eller Vänsterpartiet som jag ligger närmast enligt Aftonbladets valbarometer???

En sak är i alla fall klar. Rösta ska jag. Och det ska även du! Om du sen väljer alliansen är något du har frihet att göra i vårt samhälle, det är det som är så fantastiskt. Även om du råkar välja fel parti i maktens eller mina  ögon får du inte en kula i pannan eller en vecka med chefstorteraren.

Tänk på det med tacksamhet…

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.