Ett dygn till

Om exakt 24 timmar vet vi. Då publiceras den vallokalsundersökning som i stort sett berättar hur valet gått. Det är ett verkligt ödesval. Får SD mer att säga till om kommer Sverige aldrig att bli sig likt igen. Jag är säker på att många som röstat på dem då kommer att ångra sig. Hoppet står till att partiet rensar ut sig själv i den jakt på rasister och andra med ytterst tvivelaktig bakgrund som de i sista minuten inlett.Kommer de kvarvarande att räcka ens till ett partistyrelsemöte? Vi får se.

Mitt drömscenario är givetvis att de rödgröna får en rejäl majoritet så att benen sparkas undan för Sverigedemokraterna och att de blir ett betydelselöst marginalparti

1995 jobbade jag under en period åt Stefan Löfvén som då var ombudsman i dåvarande Metall, numera IF Metall.

Han var klok, engagerande och hade en förmåga att leda det projekt vi jobbade med i rätt riktning utan att peka med hela handen. Helt enkelt en utomordentlig kandidat för det jobb som väntar på måndag. En annan jordnära ledare är Jonas Sjöstedt. Även som EU-parlamentariker fortsatte han jobba på Monteringen på Volvo då parlamentet inte sammanträdde.

 

Men vad du och jag än vill – i morgon är det FOLKET som avgör. Vi får se i vilket politiskt klimat nästa blogg skrivs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.