Matresan

De första två semesterveckorna har varit kulinariska. Jag har druckit väldigt gott smörkaffe. (ja, det var finemang, lite som kaffe med grädde…) och njöt av Glassbondens olika kompositioner under den glödheta gårdagen. De pirogliknande historier jag handlade i en affär på stan föll mig däremot inte på läppen. En konstig kryddning på köttet, och lite degig.

Mina matupplevelser för övrigt i livet är väl inte så märkvärdiga. Björnkött i Dorotea med bland annat Torbjörn och Solveig Fälldin, Kolbulle, även det i Dorotea, serverad av Herbert Förster. Underbart god, för övrigt. En genuin Brännåkrare på Bonndan i Brännåker. Hm…det blev nog två förresten. Souvas i en kåta på Marsfjället. Den var så god att jag ”skrev in den” i artikeln jag skrev. Kött som fått torka på en kåtvägg. Observera att det ordet inte ska särskrivas…

Alltså inget märkvärdigt. Under en följd av år var S-grillen i Vilhelmina min stamrestaurang. Göteborgare. Kenna Special.Och många andra ur kioskens minst sagt rika sortiment. Lätt traumatiskt är minnet från då jag var VF:s kaninreporter och skulle skriva om köttproduktion. Och givetvis proväta den. Det var i och för sig gott men jag lämnar nog harar och kaniner till fransmännen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.