Förbryllande däcksval

Snart dags för vintersulor på bilen. Nya i år då de gamla gjort sitt. Själv väljer jag alltid något premiumdäck som placerats sig bra i tester, samtidigt som jag förfäras över alla skräpdäck som finns. Jag nämner inte några namn men alla däcksäljare kan erbjuda dem. Särskilt gäller det sommardäck det finns faktiskt vinterdäck som är billigare och fungerar hyfsat.

En uppsättning ”Sling Om Kring” eller ”Österns Stjärna” är någon tusenlapp billigare men kan vara ett katastrofalt val om du har otur.

Annars kan jag konstatera att de flesta i min omgivning bokstavligen kört ifrån mig på bilfronten. Det har köpts nya och fina bilar hejvilt medan jag firade tioårsjubileum med min till midsommar. Men jag tar det rätt lugnt just nu. Den har bara drygt 10 000 mil på mätaren och får nog hänga med ett tag. Och 400 000 för en Volvo – som det ju oftast snackas om på jobbet – är för magstarkt. Förr i världen kunde man köpa en nästan ny tjänstebil i Göteborg, köra den ett år, sälja den och köpa en tjänstebil igen och åka i princip gratis men så beviljat tror jag inte det är nu.

De bästa bilaffärerna var gammbilarna jag länge åkte omkring med. Jag fick alltiid mer än jag gett för dem.  Min Granada Ghia köpte jag för 7 000 och sålde för 18 000 till exempel. Oftast var det ju betydligt mindre men några tusen plus gick man alltid. Dock finns det de som lyckas bättre. En kille hemma köpte en raggarbil för 28 000 vilket var enormt mycket då. Men något år senare sålde han den för 280 000!!! ”Raggarbilen” var en superovanlig  Plymouth Hemi Cuda!!! Allt enligt sägnen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.